Face-Fittest

Face-Fittest

Om het belang van de juiste pasvorm en goed gebruik van asbestmaskers te benadrukken is het per 1 januari 2015 verplicht om jaarlijks een zogeheten Face-Fittest te doen. Voor de asbestbranche geldt tevens dat de Face-Fittest alleen uitgevoerd mag worden door SafetySign gecertificeerde bedrijven en personen (per 1 juni 2017). Uiteraard kan ASVEX deze SafetySign gecertificeerde Face-Fittest verzorgen. Deze verplichting is opgenomen in de asbestcertificatieschema’s en geldt voor al het uitvoerende personeel in de asbestsectoren (DAV-1, DVA-2, DTA en DIA).

Doel Face-Fittest

In de Face-Fittest staat de pasvorm van het asbestmasker centraal. Is deze pasvorm onvoldoende, dan stroomt er lucht langs de afdichting en loopt de drager onnodig risico om aan asbestvezels blootgesteld te worden.
Tijdens de Face Fit-test wordt je geïnstrueerd over het juiste gebruik van het asbestmasker. Uit de tests blijkt of het gebruik van het masker binnen de wettelijke grenswaarden blijft en met welk type en maat masker je eventueel nóg beter beschermd kan worden. Wij testen de maskers eventueel met uw eigen PBM. Wij verwachten in dit geval dat u, uw masker goed gereinigd meeneemt.

Quantifit

Wij maken gebruik van de Quantifit 69400 waarbij geen gebruik wordt gemaakt van fiets- of looptrainers, wel dient u glad geschoren te zijn!

Complete Face-Fittest in ± 12 minuten indien er geen afwijkingen zijn! Ruim 50% sneller dan face-fittesten met de Portacount!

Geen beperking met eten, drinken en roken voor de test!

Wij branden geen kaarsje op een eventuele goede afloop!

 

De beste bescherming voor uw gezondheid

Daar waar andere fit-testers bepaalde lekkages niet meten, meet de Quantifit het wel. Het is bewezen dat testers met bijvoorbeeld aerosols een meetbereik hebben van 37% terwijl de Quantifit 98% van alle bekende lekkages bereikt.

Vanaf 6 personen kan de Face-Fittest ook worden afgenomen op uw eigen locatie!

Kosten Face-Fittest:

€ 54,50 p.p. per test

Bel voor een afspraak: 06-41593104 / 06-20540614

Vaste locatie face-fittesten:

ASVEX

Zwaansprengweg 16

7332 BE     Apeldoorn